Юннатівське літо

2013-07-08

Юннатьске літо 2013

Літо для юних натуралістів Луганщини – це пора активного спілкування з природою рідного краю. Ось і у червні-липні цього року 35 дітей залишили cвої міста з їх спекою та пилом і відправилися в екологічний наметовий табір-експедицію “Зелений щит - 2013”, який розташований в одному з найбільш мальовничих та екологічно чистих куточків області – Станично-Луганському районі.

Учасники експедиції – найкращі гуртківці Луганського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Брянківської міської станції юних натуралістів, еколого-натуралістичного центру міста Красний Луч, Лутугинського районного еколого-натуралістичного центру.

Тривала експедиція 7 діб, з 27 червня до 3 липня.

Значне місце в експедиції було присвячене дослідницькій роботі з вивчення іхтіофауни «Деркульського іхтіологічного заказника», рослинного і тваринного світу ландшафтного заказника «Шаров Кут». Також були проведені цікаві лекції з ентомології від молодого науковця – колишнього юнната; з океанології від полярника, який нещодавно повернувся з антарктичної станції «Беллінсгаузен».

Під час експедиції проводилось дуже багато різноманітних конкурсів, вікторин, інтелектуальних змагань: «Легенди про квіти», «Своя гра», «Знавці рідного краю», природоохоронний плакат на піску, екологічний проект «Green peace», «Брейн-ринг» тощо. У розважальну програму також увійшли наступні конкурси: «Веселі перегони», «Містер та Міс Ільєнко», «Стара казка на новий лад», «КВК», «Розсміши вожатого» та інші.

Традиційно для тих, хто вперше відвідує табір-експедицію, проводиться посвята. Під час цього дійства діти проходять різні випробування на звання «Юннат-експедиційник» після чого отримують відповідні свідоцтва.

Напередодні від’їзду з табору-експедиції «Зелений щит - 2013» діти мали змогу отримати заохочувальні призи на аукціоні за «місцеву валюту» - «кваки». На зміну експедиційникам до табору на обласний збір юних екологів у природі приїхали 30 юннатів-переможців обласного природоохоронного конкурсу «Моя Луганщина», який як і експедиція був присвячений 75-річчю створення Луганської області

У 2014 році табору-експедиції «Зелений щит» виповниться 25 років. Тож діти не прощалися з Ново-Іллєнко, а почали готуватись до зустрічі з чарівною природою рідного краю у наступному році.

/Files/images/Учасники Зеленого щита.JPGУчасники Зеленого щита-2013

Кiлькiсть переглядiв: 683